Cloud Computing

SNELLER WERKEN IN DE CLOUD.

Online diensten zijn meer en meer aanwezig, zeker voor de zakelijke markt. Logisch, want cloud computing is goedkoper, veiliger en efficiënter. Welke online diensten zijn nuttig en hoe helpen ze u tijd te besparen?

Uit onderzoek van Edge Strategies, in opdracht van Microsoft, blijkt dat meer dan de helft van de MKB’ers wereldwijd binnen drie jaar verwacht te willen betalen voor online diensten, werken in de cloud dus. In Nederland werden 200 MKB’ers, van zzp’ers tot bedrijven met 250 medewerkers, ondervraagd.
Als belangrijkste voordeel zagen de ondervraagde ondernemers dat software automatisch up to date is, wat veel tijd bespaart. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan het altijd en overal kunnen werken. En, last but not least, het besparen op de kosten van diensten zoals e-mail, documentenopslag, klantendossiers en chatten.

woman-thumbs-up-smallFlexibel en kosten besparend.
Een totaalpakket dat al deze diensten en meer aanbiedt, bespaart tijd en geld. Een goed voorbeeld hiervan is Office 365, de opvolger van het bekende Microsoft Office. Hierdoor wordt het mogelijk voor ondernemers en werknemers altijd mobiele toegang te hebben tot documenten via één geïntegreerd systeem. Een maandelijkse facturering met vaste kosten zorgt voor het nodige overzicht.
Maar de échte kostenbesparing zit in het niet hoeven hebben van eigen IT-infrastructuur. Hierdoor vallen hoge kosten voor onderhoud weg. Met een online dienstenpakket kan de ondernemer er tevens vanuit gaan dat alles altijd werkt.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de rest van de wereld, ten opzichte van Nederland, het kostenvoordeel vaker aanhaalt. Dat komt volgens Microsoft doordat Nederlandse ondernemers wel op de hoogte zijn van de kostenbesparing, maar ook de dienstverlening, flexibiliteit en snelheid belangrijk vinden.
4 redenen om over te stappen naar Windows 10

Onlangs heeft Microsoft Windows 10 geïntroduceerd. Tot 28 juli 2016 zijn de upgrade licenties vanaf Windows 7 SP1 en 8.1 naar Windows 10 kosteloos (*) . Daar willen we u graag van laten profiteren want Windows 10 bevat de beste features van Windows 7 en 8 met nog vele extra’s.

Vier voordelen in een notendop:


Joop Heemskerk
Manager ICT Services

Guus Achterberg
SLA Manager

Wilfred de Jong
Support medewerker