Persberichten

AVANCE zet zich in voor digitale vaardigheid op basisscholen

By 9 november 2016 No Comments

Microsoft is sinds 1,5 jaar partner van Stichting CodeUur. Deze stichting heeft als missie om basisschool leerlingen (groep 7 & 8) digitaal vaardig te maken, door ze te leren programmeren. Dit leert ze namelijk creatief en logisch te denken. De vanzelfsprekende interactie met techniek zorgt dat ze leren creëren ipv consumeren. Programmeren hoeft geen verplicht vak te zijn op school, echter digitale vaardigheden moeten wel beter geïntegreerd worden in het curriculum, zelfs al op de basisschool. Alle kinderen in Nederland hebben namelijk het recht om kennis te maken met digitale vaardigheden in de klas. Spelenderwijs leren programmeren helpt hen in contact te komen met de wereld achter de spelletjes en apps die ze zelf spelen. Stichting CodeUur heeft hiervoor gastdocenten nodig.

AVANCE steunt dit initiatief en levert twee gastdocenten die zich inmiddels hebben aangemeld. Zodra een school in de buurt van Utrecht, Purmerend of Eemnes een verzoek doet voor een CodeUur worden onze gastdocenten geïnformeerd en verzorgt AVANCE een lesuur op een lagere school. Investeren in de toekomst!