Persberichten

AVANCE ICT Groep Nederland versterkt haar propositie met B-Critical Consultancy Services

By 8 februari 2018 No Comments

B-Critical Consultancy Services, gespecialiseerd in dienstverlening rondom Infrastructuur, System Management, Cloud en Software Asset Managementoplossingen maakt per heden onderdeel uit van AVANCE ICT Groep Nederland. Deze bundeling van krachten stelt AVANCE in staat om haar propositie verder te verbreden en high-end consultancy services te kunnen leveren.

Ideale aanvulling op bestaande dienstverlening
AVANCE ICT Groep Nederland heeft in de afgelopen 27 jaar een gestage groei doorgemaakt, wat heeft geresulteerd in een bedrijf met diverse expertise gebieden. Naast detachering en managed services ondersteunt AVANCE, met haar werkmaatschappij Purple Cloud, klanten met de adoptie en integratie van diverse ‘Cloud’ services. In B-Critical ziet AVANCE de ideale aanvulling qua dienstverlening en projectervaring met specialistische kennis voor complexe infrastructuren.

ICT markt ontwikkelt razendsnel
De relatie tussen AVANCE en B-Critical gaat al wat jaren terug, waarbij B-Critical regelmatig de relaties van AVANCE voorziet van specifieke kennis binnen projecten. CEO van AVANCE Ron Stomp; “Met B-Critical realiseren we verdere expansie en ontstaat een multidisciplinair bedrijf op het gebied van ICT-infrastructuur. Vergaande kennis van virtualisatie, Cloud en gebruikers & applicatie management verrijkt daarbij de bestaande expertise bij projecten en op het gebied van detachering en managed services.”

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar ervaren IT-specialisten, is de keuze voor de acquisitie van kennishuis B-Critical een logische stap. B-Critical kan de consultancy diensten verbreden zoals het ontwerpen, auditen, migreren en implementeren van infrastructuren. Aangezien de huidige focusgebieden van beide bedrijven verder naadloos op elkaar aansluiten, zal het bereik hierdoor significant toenemen.

“De ICT-wereld ontwikkelt zich razendsnel en dat vraagt om innovatie en kennis van uiteenlopende expertise gebieden. Veel van de deze expertise hebben wij nu in huis en hierdoor worden we als partner nog aantrekkelijker voor onze klanten. De hoge mate van certificering, ervaring en kennis van de B-Critical consultants stelt ons in staat onze klanten nog beter te ondersteunen bij het verder optimaliseren van de IT-infrastructuur.” aldus Ron Stomp.

Professionals met de juiste mentaliteit
B-Critical Consultancy Services is sinds 2012 actief als expert op het gebied van IT-infrastructuur, heeft een uitstekende reputatie opgebouwd bij haar klanten en blijft onder haar eigen naam opereren. De directie van B-Critical, Jan Smits en Imre Husen, ziet de combinatie met vertrouwen tegemoet. Imre Husen: ‘AVANCE biedt een toekomstbestendige basis voor de verdere ontwikkeling van B-Critical en zal leiden tot een slimme combinatie van diensten en innovatieve oplossingen. Het team van B-Critical zal in ongewijzigde vorm en met behoud van de naam en identiteit de bestaande dienstverlening continueren. Als onderdeel van AVANCE zal de gewenste groei op het personele vlak, met Cloud en Infrastructuur consultants, verder doorgang vinden. Bij zowel B-Critical als AVANCE werken gepassioneerde en gedreven professionals, die zich doorlopend ontwikkelen en de klantvraag centraal stellen. Mede-oprichter, Jan Smits, vult aan: “Wij zien het als een nieuw hoofdstuk voor B-Critical, waar we samen hebben leren fietsen en een klein stukje van de wereld hebben ontdekt. Onze fiets is simpelweg te klein geworden. De wereld is een stuk groter en is het tijd voor een nieuwe fiets en nieuwe avonturen”.

Feiten AVANCE ICT Groep Nederland & B-Critical:

  • AVANCE ICT Groep Nederland heeft ruim 200 specialisten aan het werk in detachering, packaging, managed services en Cloud computing met vestigingen in Breukelen en Amsterdam.
  • B-Critical acteert als consultancy partij en heeft gedurende 6 jaar meer dan 350 projecten succesvol opgeleverd waarbij het kennisdomein zich concentreert rondom Microsoft, Citrix, Ivanti, VMware en Cisco.