Kris Bouhuijzen (15) is een enthousiaste jongeman met een bijzondere missie… Kris woont in Hilversum en zit op het gymnasium in het vierde jaar. Het volgende schooljaar ziet zijn leven er anders uit, als alles meezit… Dan wil Kris namelijk deelnemen aan School at Sea, een project waarbij Kris met 35 andere leeftijdgenoten, een half jaar gaat zeilen. Niet zomaar een reis; op Tall Ship Thalassa maken de studenten een zeiltocht van 12.000 zeemijl naar de Caraïben en terug. Dezelfde reis die de mensen in de 17e eeuw ondernamen om handel te bedrijven met verre landen.

Ook leerkrachten gaan mee aan boord om de studenten te onderwijzen en te begeleiden. Buiten het normale onderwijs met huiswerk en toetsen, worden de nieuwbakken matrozen wegwijs gemaakt met andere zaken die op een schip komen kijken, zoals leren zeilen, navigeren, onderhoud en corvee. Naast het maken van een prachtige reis en een geweldige ervaring voor het leven, hopen alle studenten te groeien in zelfstandigheid, persoonlijkheid en ervaring in samenwerking. Tijdens de reis zal het schip diverse bestemmingen aandoen om scholen te bezoeken en expedities te ondernemen.

Een bijzondere missie, waarbij Kris hulp nodig heeft om zijn droom in vervulling te laten gaan en de reis te kunnen betalen. Alle studenten dienen namelijk zelf geld op te halen voor het verblijf aan boord, maaltijden, inentingen, begeleiding, etc.

Voor deze fundraising heeft Kris zelf een website gemaakt, waarbij personen en bedrijven kunnen sponsoren. Dat kan al vanaf 10 euro. Bij sponsoring van 25 euro belooft Kris een souvenir mee te nemen. Bedrijven kunnen kiezen uit verschillende sponsorpakketten vanaf 50 euro, waarbij afhankelijk van het gesponsorde bedrag exposure terug wordt gegeven zoals een vlag in de mast, vermelding op de website en in de nieuwsbrief. Tevens is het mogelijk dat Kris als tegenprestatie een clinic boogschieten organiseert voor het personeel van een zakelijke sponsor.

Ron Stomp, directeur van AVANCE ICT Groep Nederland vond dit laatste voorstel een schot in de roos. AVANCE staat voor uitdagingen aan gaan en avontuur en wil graag jonge enthousiaste mensen helpen met het realiseren van hun droom. AVANCE koos daarom voor het ‘Kajuit-pakket’ en heeft het personeel van AVANCE opgeroepen om zeemijlen voor Kris te sponsoren. Op de zomer-BBQ van AVANCE zal Ron verder een veiling organiseren om Kris nog een stapje verder te helpen om na de zomer aan boord te stappen van de Thalassa.

Wie helpt Kris verder om het budget sluitend te krijgen? Koop een lekkere fles wijn van hem voor slechts 7,50 euro. Of lekker een hele doos van 45 euro. Voor bedrijven is o.a. het boeg-pakket, mast-pakket en giek-pakket nog beschikbaar. Wie doet er mee om de laatste 5.000 euro bij elkaar te krijgen?

Bekijk de website op https://kriskras115.wixsite.com/krisissailing