AlgemeenEvenementen

Testride VanMoof door AVANCE

By 11 oktober 2018 No Comments

AVANCE heeft in juni reeds een aantal VanMoof Electrified S2’s besteld voor de eerste 5 Senior Consultants die zich in Q4 aansluiten bij AVANCE. De leveringsdatum komt dichtbij en daarom zijn we uitgenodigd voor een testride bij VanMoof Amsterdam!

Na een korte uitleg van de functies van de fiets, kregen we deze mee om in het nabijgelegen park een proefritje te maken. Na het invoeren van de 3-cijferige (digitale) code is de fiets van het slot en stellen we de trapondersteuning (0 t/m 4) in. We starten op standje 2. Hoewel je bijna niet merkt dat je voortgeduwd wordt door de elektrische motor toont het display in het frame al snel een snelheid van zo’n 25 k/m. Om de trapondersteuning aan te passen, moet je even stilstaan.

We zetten hem eens op nummer 4 en gaan weer fietsen. Hier merken we dat je eigenlijk enkel de pedalen hoeft te laten draaien maar dat de motor al het werk doet. Dat zal erg fijn zijn met tegenwind of bergopwaarts, maar voor jonge mannen zoals wij een beetje te makkelijk natuurlijk!

Ook zonder trapondersteuning fietst de Electrified S2 enorm fijn en de automatische versnellingen werken heel soepel waardoor je zelf niet over schakelen hoeft na te denken.

Links van het stuur vinden we het knopje van de digitale bel, dit is een hard geluid die uit de speakers komt. Aan de andere kant zit een soortgelijke knop, maar wanneer je deze inhoudt staat de boost modus aan. Dit zet de trapondersteuning op het maximale niveau en is handig om net dat tikkie sneller te gaan bij het inhalen of op een lastig stukje.

Terug aangekomen bij VanMoof HQ zetten we de fietsen neer en tikken we met onze voet op het knopje bij het achterwiel om deze op slot te zetten. Meer is er niet nodig. De fiets zal bij bewegen een geluid maken om te laten weten dat dit niet de bedoeling is. Bij verplaatsen of blijven rommelen met de fiets gaat er een alarm af. Zodra de fiets de geparkeerde locatie verlaat zonder deze te unlocken, zullen de VanMoof BikeHunters een signaal krijgen en op jacht gaan naar de gestolen fiets. Vinden ze deze niet binnen 2 weken terug, dan krijg je een nieuwe van ze. Nu snappen we ook waarom we deze toch wel prijzige fietsen zo gemakkelijk mee kregen voor een testritje… Practice what you preach!

Al met al was deze VanMoof-ervaring erg leuk en we zijn ervan overtuigd dat dit een gewaardeerd geschenk zal zijn voor nieuwe medewerkers van AVANCE. Fietsen naar je werk is nog nooit zo leuk geweest! Wil je ook (af en toe) fietsen naar je werk met deze Electrified S2? Join dan de winning team en kom werken bij AVANCE! Bekijk snel de vacature!